Schrank Béla vagyok, a Schrank Ékszerstúdió megalapítója, s egyúttal egy jó nevű békebeli likőrgyáros család leszármazottja. Felmenőim azt vallották: "Schrank, a legfinomabb esztergomi gyomorkeserű!" Én ma már ezt vallom:
"Schrank, a minőségi ékszerkészítés képviselője!"

A pályán, mint ezüstműves indultam el, ezüst dísz-, és használati tárgyak készítésével foglalkoztam (gyertyatartók, kávéskészletek, serlegek stb.). 1992 óta tervezek és készítek egyedi arany ékszereket, melyek a finom kézi munka precizitását, az időtállóság biztonságát és a harmónia teljességét nyújtják viselőiknek. Több kisebb és nagyobb hazai cégnél megfordultam, minden munkahelyemen tanultam valami újat, s ezen ismeretek mind szakmai fejlődésemet szolgálták, s kellő szakmai önbizalmat adtak ahhoz, hogy 1997-ben letegyem a mestervizsgát.

Mesterremekem egy szecessziós stílusú ezüst karperec, melynek éke egy szép Lápisz Lazuli kő volt. Ennél a munkánál tapasztaltam meg igazán, mennyire fontos az adott ékszerhez a precízen illeszkedő zár elkészítése. Későbbi munkáim során rájöttem arra, hogy a zárat nem csak elrejteni lehet szépen, de kiemelni is éppoly érdemes azt, ezáltal úgyszólván funkciójukon túlmutatva, drágakövekkel foglalva, akár az ékszer díszei is lehetnek (pl. többsoros gyöngysoroknál).

Számomra elsődleges, hogy a magas szintű elvárásoknak mindig megfelelve az elkészült munkákat hibátlanul, kiváló minőségben nyújthassam át tisztelt megrendelőimnek.

Fontosnak tartom, hogy egy-egy ékszer ne csak viselőjének, hanem környezetének figyelmét és elismerését is kivívja, mindazonáltal munkáim elkészítésénél a diszkréció is fontos prioritást élvez.

Szerencsés embernek vallom magam, mert számtalanszor lehettem szemtanúja az ajándékozás örömének, a készülődés és várakozás izgalmának.